Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Το καλοκαίρι συνεχίζει να αγνοείται – Πολλές οι μπόρες έως και την Κυριακή

Ο άστατος καιρός συνεχίζεται τουλάχιστον για μία εβδομάδα ακόμη, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή περιμένουμε λίγες νεφώσεις, με τοπικές  μπόρες από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά, τοπικά και στην Kρήτη. Οι άνεμοι  ασθενείς και στο αιγαίο βόρειοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 24 με 26 βαθμούς.

Στην Αττική είναι πιθανές κάποιες μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι βόρειοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 26 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε τοπικές μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από  14 έως 25 βαθμούς.

Το Σάββατο θα περάσει με αρκετές μπόρες στην ηπειρωτική Ελλάδα αλλά και στο νότιο Αιγαίο και την Κρήτη. Οι βοριάδες εως 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία εως 25 βαθμούς.

Όσο για την Κυριακή, ο καιρός θα είναι παρόμοιος με τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Ο βοριάς στο Αιγαίο θα ενισχυθεί στα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 26 βαθμούς. με άστατο καιρό θα ξεκινήσει και η νέα εβδομάδα την Δευτέρα.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος