Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Ψυχρή εισβολή διαρκείας από την Κυριακή (video)

Την Κυριακή έρχεται πολύ έντονη ψυχρή εισβολή διαρκείας, θα φέρει  ισχυρό παγετό, σημαντικές χιονοπτώσεις  και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα, συνοδεία θυελλωδών βοριάδων, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου .

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή περιμένουμε παροδικές βροχές στη χώρα, τοπικές καταιγίδες στο Αιγαίο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και τα βόρεια ημιορεινά.  Οι άνεμοι βορειοδυτικοί έως 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 12 με 14 βαθμούς, έως 15 τοπικά στο Αιγαίο.

Στην Αττική περιμένουμε παροδικές νεφώσεις μικρή η πιθανότητα βροχής. Οι άνεμοι βόρειοι έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 5 έως 13 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε παροδικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά με γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 4 έως 11 βαθμούς.

Το Σάββατο περιμένουμε και πάλι βροχές κατά διαστήματα, καταιγίδες κυρίως στο Αιγαίο και χιόνια στα ορεινά και τα βόρεια ημιορεινά.  Oι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις θα ενισχυθούν στο Iόνιο στα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο στο Iόνιο και τα ηπειρωτικά.

Η Κυριακή θα περάσει με έντονο κρύο σε όλη τη χώρα, στα βόρεια ο παγετός τοπικά θα είναι ισχυρός και ολικός. Οι βοριάδες θα πνέουν θυελλώδεις τοπικά έως 9 μποφόρ. Ισχυρές χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται κυρίως από τη Μαγνησία και νοτιότερα και στην Αττική, σε χαμηλά υψόμετρα, με καταιγίδες στο νότιο Αιγαίο. Και η Δευτέρα θα ξεκινήσει με παρόμοιο καιρό.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος