Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Περιορίζονται οι μπόρες στα ορεινά – Το Σάββατο νέα γενίκευση της αστάθειας (video)

Λιγότερες θα είναι οι μπόρες το διήμερο Πέμπτη και Παρασκευή. Επανέρχεται όμως η έντονη αστάθεια το Σάββατο συμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη περιμένουμε λίγες νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά κυρίως της κεντρικής και της βόρειας χώρας.  Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 19 με 21 βαθμούς.

Στην Αττική περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια με πιθανές μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι γενικά ασθενείς. Η θερμοκρασία από 10 έως 20 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε λίγες νεφώσεις με πιθανές βροχές στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από  9 έως 19 βαθμούς.

Την Παρασκευή δεν θα λείψουν οι τοπικές βροχές στην Κρήτη, το μεσημέρι και το απόγευμα και στα κεντρικά και τα βόρεια ορεινά . Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν γενικά τα 4 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 22 βαθμούς.

Το Σάββατο η αστάθεια θα είναι πιο γενικευμένη με περισσότερες καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν, η θερμοκρασία έως 23 βαθμούς. Την Κυριακή οι βροχές θα είναι λιγότερες και πιο τοπικές, με βοριά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος