Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Περιορίζονται οι ισχυρές καταιγίδες – Βελτιωμένος ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Οι ισχυρές βροχές περιορίζονται σταδιακά στα βορειοανατολικά, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Με αυτό το δεδομένο, ο καιρός το Σαββατοκύριακο θα είναι σαφώς βελτιωμένος με τις όποιες βροχές να είναι λίγες, σύντομες και πολύ τοπικές. Νέο σύστημα θα μας επηρεάσει το διήμερο Δευτέρα και Τρίτη με ισχυρές βροχές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο σε κεντρική, ανατολική Μακεδονία, Θράκη και τοπικά στο Αιγαίο περιμένουμε νεφώσεις με παροδικές βροχές και καταιγίδες. Σύντομες μπόρες θα σημειώνονται μες την ημέρα τοπικά και στην υπόλοιπη χώρα. Οι άνεμοι δυτικοί εως 6 μποφόρ στα νότια. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 16 με 18 βαθμούς.

Στην Αττική περιμένουμε παροδική συννεφιά με πιθανές μπόρες το μεσημέρι. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 8 εως 18 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη ίσως βρέξει νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι βόρειοι εως 4 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 6 έως 17 βαθμούς.

Την Κυριακή περιμένουμε αραιές νεφώσεις με λίγες μπόρες το μεσημέρι στα βόρεια. Οι άνεμοι εως  5  μποφόρ, η θερμοκρασία εως 18 βαθμούς.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος