Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Με χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, συννεφιά και τοπικές βροχές η Πέμπτη – Πιο ζεστός καιρός τη νέα εβδομάδα

Επιμένουν οι συννεφιές και οι τοπικές βροχές. Η Παρασκευή θα είναι η μέρα με τον περισσότερο ήλιο, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές, πιο σημαντικές στην Πελοπόννησο και τη δυτική Ελλάδα. Οι άνεμοι νότιοι στο Ιόνιο, έως 4 μποφόρ, βόρειοι στο Αιγαίο 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 18 με 20 βαθμούς, έως 24 μόνο στο ανατολικό Αιγαίο.

Στην Αττική περιμένουμε αρκετή συννεφιά με πιθανές ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι βόρειοι εως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 20 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι γενικά ασθενείς. Η θερμοκρασία από  10 έως 18 βαθμούς.

Η Παρασκευή θα περάσει με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες βροχές στα δυτικά και τα βόρεια ορεινά. Οι βοριάδες στο Αιγαίο και πάλι έως 7 μποφόρ, η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Το Σαββατοκύριακο περιμένουμε αραιή συννεφιά, τοπικά πιο πυκνή, με κάποιες παροδικές βροχές στα δυτικά και τα βόρεια. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα εξασθενήσουν, ο νοτιάς όμως στο Ιόνιο θα ενισχυθεί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο, ειδικά τη νέα εβδομάδα.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος