Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Με τοπικές χιονοπτώσεις και επικίνδυνο παγετό οι επόμενες ώρες (video)

Επιμένουν οι χιονοπτώσεις από τη Μαγνησία και νοτιότερα με τάση εξασθένησης κατά τη διάρκεια της Τετάρτης, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Το κρίσιμο ζήτημα των επομένων ημερών θα είναι φυσικά ο παγετός με έντονα αρνητικές θερμοκρασίες, ικανές για προβλήματα σε καλλιέργειες και μετακινήσεις.

Πιο αναλυτικά, την Tετάρτη σε Μαγνησία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο, τοπικά στο Αιγαίο και τα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης περιμένουμε παροδικές χιονοπτώσεις. Βροχές θα σημειώνονται στο νότιο Αιγαίο, με αρκετή ηλιοφάνεια στην υπόλοιπη χώρα. Οι άνεμοι ανατολικοι-βορειοανατολικοι έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 6 με 8 βαθμούς, έως 9 μόνο στο νότιο Αιγαίο, με ισχυρό παγετό τοπικά τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Στην Αττική περιμένουμε πρόσκαιρες τοπικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -2 έως 6 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βόρειοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -3 έως  6 βαθμούς.

Την Πέμπτη οι χιονοπτώσεις από τη Μαγνησία και νοτιότερα θα συνεχιστούν, με τάση όμως σημαντικής εξασθένησης. Οι άνεμοι και πάλι ανατολικοι-βορειοανατολικοι έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει πολύ χαμηλή με ισχυρότατο παγετό τοπικά.

Την Παρασκευή οι χιονοπτώσεις θα σταματήσουν παντού, με ήλιο στη βόρεια Ελλάδα και τοπικές νεφώσεις στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν λίγο και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Χωρίς προβλήματα ο καιρός το Σαββατοκύριακο με περαιτέρω υποχώρηση του παγετού την Κυριακή. Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος