Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Καλοκαιρία έως την Κυριακή με άνοδο της θερμοκρασίας (video)

Οι βροχές σταματούν στις περισσότερες περιοχές, ο ήλιος σταδιακά επιστρέφει και η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο τις επόμενες ημέρες. Με υπέροχο, ανοιξιάτικο καιρό θα γιορτάσουμε την 25η Μαρτίου σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη περιμένουμε αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με λίγες ασθενείς βροχές τοπικού χαρακτήρα κυρίως σε Κρήτη, Δωδεκάνησα, Μακεδονία και Θράκη. Οι άνεμοι στο Ιόνιο ασθενείς, βόρειοι στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 17 με 19 βαθμούς, τοπικά στα δυτικά και τους 20.

Στην Αττική περιμένουμε πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 8 έως 18 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε λίγη παροδική συννεφιά, μικρή η πιθανότητα βροχής. Οι άνεμοι γενικά ασθενείς. Η θερμοκρασία από  7 έως 17 βαθμούς.

Την Παρασκευή λίγες βροχές ίσως σημειωθούν σε Κρήτη και Δωδεκάνησα, με ήλιο στην υπόλοιπη χώρα. Οι βοριάδες δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 20 με 21 βαθμούς.

Το Σάββατο 25η Μαρτίου δεν περιμένουμε βροχές πουθενά, ο ήλιος θα κυριαρχήσει. Οι βοριάδες θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 23 βαθμούς. Πολύ καλός θα παραμείνει ο καιρός και την Κυριακή, ίσως με κάποιες βροχές στην Θράκη. Τη νέα εβδομάδα όμως έρχονται πολλές βροχές αλλά και κρύο.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος