Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Η θερμοκρασία πέφτει, ο κίνδυνος πυρκαγιάς παραμένει πολύ υψηλός (video)

Ισχυροί βοριάδες και τοπικά μπουρίνια σηματοδοτούν τη λήξη του καύσωνα, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Πιο αναλυτικα, την Πέμπτη περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια, με τοπικές όμως καταιγίδες στη βόρεια Ελλάδα και κυρίως σε ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί εως 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα κεντρικά και τα βόρεια τους 34 βαθμούς, εως 37 στην υπόλοιπη χωρα.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις εως 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 25 εως 37 βαθμούς.

Και στην Θεσσαλονίκη θα εχουμε αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί εως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 32 βαθμούς.

Η Παρασκευή θα περάσει με ήλιο παντού. Οι βοριάδες μόνο στο νοτιοανατολικο Αιγαίο εως 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία εως 32 με 34 βαθμούς.

Οσο για το Σάββατο η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο, στους 35 με 36 βαθμούς, πάλι με ήλιο και βοριάδες πολύ ισχυρούς μόνο στα Δωδεκάνησα. Με 37 βαθμούς τοπικά και ισχυρο βοριά στο Αιγαίο θα περάσει η Κυριακή.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος