Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Επιμένουν οι συννεφιές και οι τοπικές βροχές

Θα λείψει ο ήλιος τις επόμενες ημέρες, η συννεφιά τοπικά θα είναι πυκνή, οι βροχές αρκετές και η θερμοκρασία σχετικά χαμηλή για την εποχή, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη περιμένουμε νεφώσεις αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τοπικά και στο νότιο Αιγαίο. Οι άνεμοι στο Ιόνιο ανατολικοί έως 4 μποφόρ, βόρειοι στο Αιγαίο 5 με  7 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα κεντρικά και τα βόρεια τους 18 βαθμούς, έως 22 με 24 στην υπόλοιπη χώρα.

Στην Αττική περιμένουμε αρκετή συννεφιά. Οι άνεμοι βόρειοι έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 22 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε πρόσκαιρες βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι γενικά ασθενείς. Η θερμοκρασία από  10 έως 18 βαθμούς.

Η Πέμπτη θα περάσει και πάλι με αρκετή συννεφιά, τοπικές βροχές στη χώρα και ίσως λίγες μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι νότιοι στο Ιόνιο 3 με 5 μποφόρ, βόρειοι στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ, η θερμοκρασία θα πέσει λίγο κυρίως στα δυτικά.

Την Παρασκευή, ο ήλιος στη χώρα θα είναι περισσότερος, οι βροχές λιγότερες, θα εντοπίζονται κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Οι ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο θα επιμείνουν. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Το Σαββατοκύριακο δεν θα λείψουν κάποιες βροχές, θα είναι όμως αρκετά τοπικές και σύντομες.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος