Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Επιμένει η κακοκαιρία με ισχυρές καταιγίδες και κίνδυνο πλημμυρών

Μεγάλη προσοχή απαιτείται τις επόμενες ώρες σε Μακεδονία, Θράκη και ανατολικό Αιγαίο. Εκεί συνεχίζονται οι ισχυρότατες βροχές και καταιγίδες. Προσοχή χρειάζεται και στους θυελλώδεις ανέμους 8 με 9 μποφόρ που πνέουν στα Δωδεκάνησα, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη περιμένουμε παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες, πιο ισχυρές σε ανατολική Μακεδονία, Θράκη, στο ανατολικό κυρίως Αιγαίο και την Κρήτη. Χιόνια θα πέσουν στα πιο ορεινά. Οι άνεμοι σταδιακά δυτικοι-βορειοδυτικοι έως 7, στα νότια πελάγη και 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 16 με 18 βαθμούς.

Στην Αττική περιμένουμε παροδικές νεφώσεις με τοπικές μπόρες μες την ημέρα. Οι άνεμοι σταδιακά δυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 18 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε αρκετή συννεφιά με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι σταδιακά βορειοδυτικοί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 6 έως 15 βαθμούς.

Την Tετάρτη κάποιες τοπικές βροχές θα επιμείνουν κυρίως σε ανατολική Μακεδονία, Θράκη ανατολικό Αιγαίο και στα βόρεια ορεινά με μικρότερες όμως εντάσεις. Οι άνεμοι δυτικοί έως 7 μποφόρ στα νότια. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Η Πέμπτη θα περάσει με άστατο καιρό, αρκετές βροχές σχεδόν σε όλη τη χώρα, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα πέσει στις περισσότερες περιοχές. Την Παρασκευή πάντως ο καιρός θα είναι παντού αισθητά βελτιωμένος.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος