Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Άστατος με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Αρκετά άστατος θα είναι ο καιρός όλες τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Κατά διαστήματα οι βροχές θα είναι ισχυρές και θα επηρεάσουν πολλές περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι πάντως δεν θα ξεπερνούν γενικά τα 6 μποφόρ. Παράλληλα, η θερμοκρασία θα διατηρείται τα μεσημέρια στους 16 με 18 βαθμούς ιδιαίτερα στις πιο νότιες περιοχές.

Πιο αναλυτικά, την Tρίτη περιμένουμε νεφώσεις τοπικά αυξημένες με λίγες βροχές στα ανατολικά και τα νότια. Από το βράδυ όμως και τα δυτικά θα ξεκινήσουν ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι βόρειοι έως 5 μποφόρ και στα δυτικά σταδιακά νότιοι έως 6. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα κεντρικά και τα βόρεια τους 14 βαθμούς, έως 16 με 19 στα υπόλοιπα.

Στην Αττική περιμένουμε βροχές από τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι βόρειοι έως 5 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 10  έως 17 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε νεφώσεις, μικρέ η πιθανότητα βροχής. Οι άνεμοι γενικά ασθενείς. Η θερμοκρασία από 7  έως 13 βαθμούς.

Η Τετάρτη θα περάσει με σύντομες βροχές σχεδόν σε όλη τη χώρα, ισχυρές καταιγίδες στο Ιόνιο και το Αιγαίο και παροδικές χιονοπτώσεις στα πολύ ορεινά. Οι άνεμοι έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος