Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Άστατος με ισχυρές καταιγίδες


Επιμένει ο άστατος καιρός με ισχυρές καταιγίδες τοπικά, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Πιο έντονα θα είναι τα φαινόμενα στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία έως και την Παρασκευή δεν θα λείψουν οι τοπικές βροχές, το τριήμερο όμως της Κ. Δευτέρας ο καιρός θα είναι βελτιωμένος και ευνοϊκός για εξορμήσεις και υπαίθριους εορτασμούς.


Πιο αναλυτικά, την Tρίτη περιμένουμε λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, το βόρειο και το ανατολικό Αιγαίο.

Οι άνεμοι δυτικοί – νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 17 βαθμούς, έως 21 στα υπόλοιπα.


Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις, μικρή η πιθανότητα βροχής. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 9 έως 20 βαθμούς.


Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε παροδικές βροχές, ίσως και καταιγίδα. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 9 έως 16 βαθμούς.


Την Τετάρτη καταιγίδες περιμένουμε σε ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα με αρκετές μπόρες μες την ημέρα και στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι δυτικοί έως 6 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 18 βαθμούς.


Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος