Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Αρκετές οι μπόρες της Πέμπτης – Περιορίζονται πρόσκαιρα το διήμερο Παρασκευή και Σάββατο (video)

Έρχονται βαθμιαία βοριάδες στη χώρα μας, θα φέρουν μικρή πτώση της θερμοκρασίας στις προσήμενες περιοχές. Δεν θα λείπουν βεβαίως και οι τοπικές μπορες το επόμενο διάστημα. Πολύ λιγότερες θα είναι το διήμερο Παρασκευή και Σάββατο.  Την Κυριακή των εκλογών οι βροχές, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία θα είναι αρκετές, χωρίς όμως ανησυχητικές εντάσεις, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη περιμένουμε λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα, όπου θα σημειώνονται τοπικές βροχές και καταιγίδες. Ίσως βρέξει για λίγο και στα υπόλοιπα ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι έως 5 μποφόρ και στα νότια δυτικοί εως 6. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στη δυτική, τη βόρεια Ελλάδα και το Αιγαίο τους 22 με 23 βαθμούς, εως 25 με 26 στην υπόλοιπη χώρα.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια με πιθανές όμως μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις εως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 26 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε τοπικές βροχές ή και καταιγίδες από το μεσημέρι. Οι άνεμοι γενικά ασθενείς. Η θερμοκρασία από  12 έως 22 βαθμούς.

Η Παρασκευή θα περάσει με λίγες μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά και αρκετό ήλιο στην υπόλοιπη χώρα. Οι βοριάδες εως 6 μποφόρ μόνο στα Δωδεκάνησα. Η θερμοκρασία εως 25 βαθμούς στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, εως 22 στο Αιγαίο.

Οσο για το Σάββατο, δεν θα λείψει η αραιή συννεφιά, πιο πυκνή θα είναι στη δυτική Ελλάδα. Οι βροχές πάντως στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι πολύ μεμονωμένες. Οι άνεμοι ανατολικοί στο Ιόνιο εως 6 με 7 μποφόρ στα νότια, βοριάδες στο Αιγαίο εως  5 μποφόρ. Η θερμοκρασία εως 24 με 26 βαθμούς. Την Κυριακή των εκλογών, προβλέπονται τοπικές βροχές στη χωρα, θα είναι όμως κατά κανόνα σύντομες, οι άνεμοι μόνο στη νότια Πελοπόννησο θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ, η θερμοκρασία θα πέσει λίγο στις περισσότερες περιοχές.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος