Ο καιρός με την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου: Πτώση της θερμοκρασίας, παραμένουν οι βροχές – Αναλυτική πρόγνωση (video)

Array

Μέχρι την Πέμπτη ο βοριάς που θα κάνει για λίγο την εμφάνισή του στη βόρεια Ελλάδα, ρίχνει λίγο τη θερμοκρασία. Η νέα επικράτηση όμως των νοτιάδων από την Πέμπτη μέχρι το Σάββατο θα ανεβάσουν και πάλι το θερμόμετρο αλλά και την υγρασία σε μη φυσιολογικές για την εποχή τιμές.

Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

Συγκεκριμένα σήμερα Τρίτη, θα έχουμε αυξημένες νεφώσεις στα ανατολικά και στη δυτική και βόρεια Ελλάδα, όπου αναμένονται σποραδικές βροχές. Μέχρι το μεσημέρι αναμένονται βροχές ίσως και καταιγίδες κατά τόπους στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Από το μεσημέρι και μετά πρόσκαιρες βροχές θα έχουμε στη δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο, ενώ δεν αποκλείεται αργά το βράδυ να πέσουν λίγα χιόνια στην δυτική ορεινή Ελλάδα.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα έχουν δυτικές διευθύνσεις μέχρι τα 5 μποφόρ που πρόσκαιρα μπορεί να στραφούν σε νοτιοανατολικούς.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση πιο αισθητή στη Μακεδονία στου 4 με 13 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα μέχρι τους 18 βαθμούς.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις πιο αυξημένες από το μεσημέρι και όπου υπάρχει μικρή πιθανότητα για ασθενείς βροχές κυρίως το βράδυ. Οι άνεμοι σταδιακά βόρειοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα πιο αυξημένες. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι έως 5 μποφόρ με τάση εξασθένησης. Η θερμοκρασία από 8 έως 13 βαθμούς.

Παρόμοιος θα είναι ο καιρός και την Τετάρτη με την ψύχρα πιο αισθητή στο βορειοδυτική Ελλάδα, όπου μπορεί στα ορεινά να έχει λίγα χιόνια.

Οι βροχές και πάλι θα επηρεάσουν σχεδόν όλη τη χώρα, με ανοίγματα όμως ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα εξασθενήσουν, ενώ στο Ιόνιο θα επικρατήσει νοτιάς έως 7 μποφόρ.

Από την Πέμπτη μέχρι το Σάββατο ο καιρός θα κυλήσει με πρόσκαιρες βροχές, νότιους ανέμους και άνοδο της θερμοκρασίας σε τιμές στους 19 με 20 βαθμούς στα κεντρικά και νότια της χώρας.

Αλλαγή σε πιο χειμωνιάτικο καιρό περιμένουμε από την Δευτέρα όπου οι βοριάδες θα καθαρίσουν την ατμόσφαιρα, επαναφέροντας το θερμόμετρο σε πιο χειμερινές θερμοκρασίες.

Πηγή: ΕΡΤ | Μετεωρολόγος: Ερμιόνη Κατιρτζόγλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος