Ο καιρός με την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου: Ζεστή ανοιξιάτικη πρωταπριλιά – Επιδείνωση από Κυριακή

Με υψηλές θερμοκρασίες θα κυλήσει το Σαββατοκύριακο, αλλά με αρκετή συννεφιά, πιο αυξημένη την Κυριακή όπου σταδιακά ο καιρός θα αρχίσει να παρουσιάζει σημαντική επιδείνωση. Η νέα εβδομάδα θα θυμίζει και πάλι χειμώνα, με πτώση της θερμοκρασίας, αρκετή βροχή και ασθενή χιονόπτωση στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Το Σάββατο αναμένονται νεφώσεις παροδικά πιο αυξημένες στα δυτικά όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ίσως κατά τόπους και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στα 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε παρόμοια επίπεδα με περεταίρω αύξηση και στα ανατολικά, μέχρι τους 22 με 24 βαθμούς.

Στην Αττική θα έχει κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί στα 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.


Παρόμοιος ο καιρός και στην Θεσσαλονίκη με αρκετή συννεφιά και τους ανέμους νοτιοδυτικούς στα 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.


Την Κυριακή σταδιακά ξεκινώντας από τη δυτική Ελλάδα ο καιρός θα αρχίσει να επιδεινώνεται μέσα στην ημέρα με βροχές και καταιγίδες που μέχρι το απόγευμα θα γενικευτούν σε όλη χώρα με εξαίρεση την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπου θα έχει ήλιο με παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί μέχρι τα 6 μποφόρ, που το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Την Δευτέρα και την Τρίτη θα κλιμακωθεί η κακοκαιρία με κατά τόπους πιο ισχυρά φαινόμενα, οι άνεμοι πρόσκαιρα θα ενισχυθούν και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας αναμένονται χιόνια, με το θερμόμετρο σε χαμηλά επίπεδα μέχρι και την Πέμπτη.

Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος