Ο καιρός με την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου: Σταδιακή εξασθένηση των ανέμων και βελτίωση του καιρού

Μέσα στην ημέρα θα αρχίσουν να εξασθενούν οι βοριάδες, με την ατμόσφαιρα σταδιακά να ζεσταίνει από την Τετάρτη. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας ο καιρός θα είναι καλοκαιρινός, αλλά με τις μεσημβρινές βροχές να κάνουν τοπικά την εμφάνισή τους στα ορεινά.


Σήμερα Τρίτη θα έχει αίθριο καιρό σε όλη τη χώρα, με τοπικές πρόσκαιρες νεφώσεις στη Μακεδονία, την Ήπειρο και την Κρήτη, όπου δεν αποκλείονται τοπικές βροχές τις απογευματινές κυρίως ώρες. Οι βόρειοι άνεμοι θα φτάνουν και πάλι τα 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ στο κεντρικό Αιγαίο, με τάση όμως εξασθένησης από το απόγευμα. Στο Ιόνιο θα πνέουν ασθενείς άνεμοι, ενώ η θερμοκρασία στα δυτικά και την Στερεά Ελλάδα θα φτάσει τους 32 βαθμούς. Στην υπόλοιπη χώρα δεν θα ξεπεράσει τους 28 με 30 βαθμούς.

Στην Αττική θα έχει ήλιο με κατά διαστήματα πιο αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στα 3 με 5 μποφόρ, και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχει ήλιο με παροδική συννεφιά. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μεταβλητοί και η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
Την Τετάρτη προβλέπονται πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχει ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις, και τους βόρειους ανέμους να εξασθενούν και στο Αιγαίο, μην ξεπερνώντας τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσίασει μικρή άνοδο φτάνοντας τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Από την Πέμπτη μέχρι το τέλος της εβδομάδας ο καιρός θα θυμίζει καλοκαίρι με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας, ανέμους μέχρι τα 5 και τοπικά 6 μποφόρ και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος