Ο καιρός με την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου: Πρόσκαιρη βελτίωση πριν τη νέα επιδείνωση – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Σύντομη βελτίωση του καιρού με υποχώρηση των φαινομένων για σήμερα Τρίτη. Από την Τετάρτη όμως τη χώρα θα επηρεάσει ένα νέο σύστημα με βροχές, χιόνια στα ορεινά και ισχυρούς ανέμους που θα ρίξουν εκ νέου τον υδράργυρο. 


Σήμερα Τρίτη θα έχει αίθριο καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Παροδικές νεφώσεις αναμένονται στα ανατολικά και τα δυτικά της χώρας. Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη. Οι άνεμοι από νωρίς το πρωί θα εξασθενήσουν στρεφόμενοι στο Ιόνιο σε νότιους. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα κεντρικά και βόρεια φτάνοντας τους 18 βαθμούς.

Στην Αττική θα έχει ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις. Πιο αυξημένοι βόρειοι άνεμοι το πρωί που γρήγορα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχει ήλιο με παροδικές νεφώσεις από το μεσημέρι και μετά. Οι άνεμοι ασθενείς βόρειοι και η θερμοκρασία από 5 μέχρι 15 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη ο καιρός θα αρχίσει να χαλάει από τη δυτική Ελλάδα με βροχές και καταιγίδες που γρήγορα θα γενικευτούν σε όλη τη χώρα. Πιο οργανωμένη χιονόπτωση αναμένεται στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας και της Κρήτης. Οι άνεμοι με τάση ενίσχυσης από νότιες διευθύνσεις αρχικά, μετά το μεσημέρι όμως στο Ιόνιο θα στραφούν σε Βόρειους που τοπικά θα φτάνουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα αρχίσει να πέφτει στα δυτικά και βόρεια, στα ανατολικά και νότια όμως θα παραμείνει μέχρι τους 17 με 18 βαθμούς. 

Την Πέμπτη θα συνεχιστεί η κακοκαιρία με τους βόρειους ανέμους πλέον να επικρατούν στα πελάγη φτάνοντας τα 7 μποφόρ, και ρίχνοντας περεταίρω τη θερμοκρασία σε όλη τη χώρα. 

Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος