Ο καιρός με την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου: Πιο ζεστές ημέρες από Τετάρτη με τοπικές μπόρες στα ορεινά

Αισθητή εξασθένηση των ανέμων στο Αιγαίο, που ανεβάζει λίγο το θερμόμετροσε όλη τη χώρα. Ο ήλιος αρκετός, με τοπικές νεφώσεις και ασθενείς βροχές στα ορεινά ηπειρωτικά της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας. Αλλαγή του καιρού φαίνεται από την Κυριακή και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Την Τετάρτη θα έχει ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα, με τοπικές πρόσκαιρες νεφώσεις στη Μακεδονία, την Ήπειρο και την Θεσσαλία, όπου δεν αποκλείονται τοπικές απογευματινές βροχές. Στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι άνεμοι στα 4 με 6 μποφόρ, και στο Ιόνιο ασθενείς μέχρι τα 4 μποφόρ.  Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα φτάσει τους 31 με 33 βαθμούς.

Στην Αττική θα έχει ήλιο με λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στα 3 με 5 μποφόρ, και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχει ήλιο με λίγη παροδική συννεφιά. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μεταβλητοί και η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι αίθριος με μικρή πιθανότητα για  πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στο Αιγαίο δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ από βόρειες διευθύνσεις και στο Ιόνιο θα πνέουν ασθενείς μεταβλητοί. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα, με τις μέγιστες τιμές να φτάνουν τους 34 βαθμούς στα κεντρικά και δυτικά. 

Παρασκευή και Σάββατο θα επικρατήσουν καλοκαιρινές συνθήκες με ζέστη το μεσημέρι και ήπιους ανέμους. Από την Κυριακή φαίνεται αλλαγή του καιρού με πιο οργανωμένες βροχές στα κεντρικά και βόρεια ενώ σταδιακά θα αρχίσουν να ενισχύονται οι βοριάδες ρίχνοντας και πάλι τη θερμοκρασία.


Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος