Ο καιρός με την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου – Μέχρι το τέλος ο Μάιος βροχερός και δροσερός

Χωρίς αλλαγή στο σκηνικό του καιρού θα περάσουν και οι τελευταίες μέρες του μήνα, με το ίδιο μοτίβο με τις απογευματινές μπόρες κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι θερμοκρασίες σταθερές κάτω από τους 30 βαθμούς και οι θάλασσες ήρεμες.

Το Σάββατο θα έχει παροδικές νεφώσεις με ήλιο. Από το μεσημέρι και μετά αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά, ενώ από νωρίς το πρωί θα έχει βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Κρήτη τα Δωδεκάνησα και τις νότιες Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς βόρειοι με μικρή ενίσχυση τοπικά έως τα 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα μέχρι τους 25 με 27 βαθμούς.

Στην Αττική θα έχει κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς βόρειοι μέχρι τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχει νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι στη πόλη θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή οι βροχές θα εντοπιστούν το πρωί στα νησιά του Αιγαίου και σταδιακά θα βρέξει εκ νέου στα ηπειρωτικά από το μεσημέρι. Οι άνεμοι το πρωί λίγο πιο ενισχυμένοι μέχρι τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία μέχρι τους 25 με 27 βαθμούς.

Την επόμενη εβδομάδα, η αστάθεια με τις τοπικές βροχές παραμένει τουλάχιστον μέχρι και την Τετάρτη. Η θερμοκρασία σταθερή με μικρές αυξομειώσεις και οι άνεμοι ασθενείς με τάση ενίσχυσης από την Παρασκευή.

Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος