Ο καιρός με την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου: Με ανοιξιάτικη διάθεση ξεκινά η εβδομάδα, χαλάει από το βράδυ

Η εβδομάδα ξεκινάει με ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες. Από το βράδυ τις Δευτέρα όμως αρχίζει και πάλι να χαλάει στην βόρεια Ελλάδα που μέχρι την Πέμπτη σταδιακά θα επηρεάσεις και την υπόλοιπη χώρα με βροχές, τοπικές καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίας και πιο ενισχυμένους βοριάδες κυρίως στο Αιγαίο.

Σήμερα Δευτέρα θα έχει καλό καιρό σε όλη τη χώρα. Λίγες νεφώσεις αναμένονται στη βόρεια Ελλάδα και στην Ήπειρο που σταδιακά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ίσως και καταιγίδες στα ορεινά από το μεσημέρι και μετά. Οι άνεμοι στα πελάγη ασθενείς μεταβλητοί και μόνο στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι στα 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο φτάνοντας τους 24 με 26 βαθμούς.


Στην Αττική θα έχει αίθριο καιρό με λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μεταβλητοί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχει αραιές νεφώσεις με ήλιο το πρωί, από το μεσημέρι όμως τα σύννεφα θα πυκνώσουν με πιθανότητα για τοπικές μπόρες από το μεσημέρι και μετά. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία στην πόλη από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.


Την Τρίτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στα βόρεια και δυτικά που σταδιακά όμως θα επηρεάσουν και την κεντρική Ελλάδα και το βόρειο Αιγαίο με σποραδικές βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι και μετά. Στα ανατολικά και νότια θα έχει ήλιο με παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες – βορειοανατολικές διευθύνσεις με τάση ενίσχυσης που τοπικά θα φτάνουν στο Αιγαίο και το Μυρτώο πέλαγος τα 6 με 7 μποφόρ. Η ατμόσφαιρα θα αρχίσει να δροσίζει με τον υδράργυρο στους 18 με 20 βαθμούς στα βόρεια και τους 21 με 24 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα εξακολουθήσει να είναι βροχερός, καθώς τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται εκ νέου στην ηπειρωτική Ελλάδα κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι ενισχυμένοι τοπικά θα φτάνουν και τα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση πιο αισθητή στα βόρεια και δυτικά.

Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος