Ο καιρός με την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου: Ισχυροί άνεμοι, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας

Αισθητή θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας και οι ισχυροί άνεμοι σε όλη τη χώρα τη Δευτέρα. Την Τρίτη ο καιρός θα παρουσιάσει μια πρόσκαιρη βελτίωση με εξασθένηση των φαινομένων αλλά από Τετάρτη αναμένεται νέα επιδείνωση με βροχές, ενίσχυση των ανέμων και χιόνια στα ορεινά ηπειρωτικά. 


Την Δευτέρα αν και θα έχει ήλιο με παροδικές νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, οι ισχυροί βοριάδες θα κάνουν αισθητή την πτώση της θερμοκρασίας. Τοπικές βροχές αναμένονται στην κεντρική Ελλάδα, την Πελοπόννησο όπως και την Κρήτη και τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου. Στα ορεινά της κεντρική Ελλάδας και στην Πελοπόννησο μπορεί να σημειωθεί ασθενής χιονόπτωση μέχρι το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, φτάνοντας τους 11 με 15 βαθμούς στα βόρεια και μέχρι τους 17 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα. 

Στην Αττική θα έχει παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές στα ανατολικά και βόρεια μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι σημαντικά ενισχυμένοι τοπικά θα φτάνουν μέχρι τα 7 με  8 μποφόρ από βόρειες διευθύνσεις, και  θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχει ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στα 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία  από 7 μέχρι 15 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη ο καιρός πρόσκαιρα θα βελτιωθεί, με τον ήλιο να κυριαρχεί σε όλη τη χώρα, τους ανέμους να εξασθενούν και τη θερμοκρασία να ανεβαίνει ελαφρώς φτάνοντας τους 16 με 18 βαθμούς. Βροχές τοπικού χαρακτήρα μπορεί να εκδηλωθούν στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη.


Την Τετάρτη και την Πέμπτη αναμένεται νέα επιδείνωση σε όλη τη χώρα με βροχές, κατά τόπους πιο ισχυρές, χιόνια στα ορεινά ηπειρωτικά και πτώση της θερμοκρασίας.

Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος