Ο καιρός με την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου: Ηλιόλουστη Πέμπτη με ευχάριστες θερμοκρασίες

Το γλυκό του πρόσωπο δείχνει ο Σεπτέμβρης αυτές τις μέρες, με ευχάριστες θερμοκρασίες και χωρίς προβλήματα. Μόνο το Σαββατοκύριακο οι άνεμοι θα ενισχυθούν στο Αιγαίο και κάποιες βροχές τοπικού χαρακτήρα ίσως να ενοχλήσουν τον ήδη επιβαρυμένο Θεσσαλικό κάμπο.

Σήμερα Πέμπτη θα έχει αίθριο καιρό σε όλη τη χώρα με τους ανέμους εξασθενημένους, μόνο τοπικά στο Αιγαίο στα 6 μποφόρ στα κεντρικά και νότια. Στο Ιόνιο οι βοριάδες ασθενείς, με την θερμοκρασία σε μικρή περεταίρω άνοδο μέχρι τους 34 βαθμούς στα κεντρικά και μέχρι τους 32 με 33 στην υπόλοιπη επικράτεια.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με ασθενείς βόρειους ανέμους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 μέχρι 32 βαθμούς Κελσίου.

Παρόμοιος θα είναι ο καιρός και στην Θεσσαλονίκη, με ήλιο και παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μεταβλητοί και η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή προβλέπεται ηλιοφάνειας με παροδικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά της χώρας. Οι άνεμοι θα εξακολουθήσουν από βόρειες διευθύνσεις μέχρι τα 5 μποφόρ και τοπικά στο νότιο και ανατολικό Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα παραμείνει μέχρι τους 33 με 35 βαθμούς στα κεντρικά ηπειρωτικά, ενώ τις απογευματινές ώρες αναμένονται πρόσκαιρες νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για τοπικές βροχές στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο οι βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάσουν και πάλι τοπικά τα 7 μποφόρ, ρίχνοντας ελαφρά την θερμοκρασία στα ανατολικά από την Κυριακή. Πιο αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές αναμένονται τις απογευματινές κυρίως ώρες στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά.


Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος