Ο καιρός με την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου: Ηλιόλουστη η Τετάρτη με ευχάριστες θερμοκρασίες

Σταδιακά θα αρχίσουν να εξασθενούν οι βοριάδες πέφτοντας στα 5 με 6 μποφόρ, δημιουργώντας μια ευχάριστη ατμόσφαιρα με αρκετό ήλιο και ζέστη μέχρι την Παρασκευή.

Το Σαββατοκύριακο οι βοριάδες στο Αιγαίο θα παρουσιάσουν και πάλι ενίσχυση, ενώ δεν αποκλείονται και τοπικές βροχές στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Την Τετάρτη θα έχει αίθριο καιρό με τους ανέμους να αρχίζουν σταδιακά να εξασθενούν πέφτοντας στα 6 μποφόρ στο ανατολικό και κεντρικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο ανεβαίνοντας μέχρι τους 31 με 33 στο εσωτερικό της κεντρικής ηπειρωτικής Ελλάδας και μέχρι τους 32 βαθμούς στις υπόλοιπες περιοχές. 

Στην Αττική θα έχει ηλιοφάνεια και θα πνέουν ασθενείς βορειοανατολικοί άνεμοι που μόνο στα ανατολικά θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 μέχρι 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχει καλό καιρό με ήλιο και τους ανέμους ασθενείς μεταβλητούς. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή θα διατηρηθούν οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες με τους ανέμους στα πελάγη να ηρεμούν περισσότερο και την θερμοκρασία σε περαιτέρω μικρή άνοδο. Ο υδράργυρος στα κεντρικά θα φτάσει τοπικά τους 33 με 34 βαθμούς , και στην υπόλοιπη χώρα μέχρι του 31 με 32 βαθμούς. Οι βόρειοι άνεμοι μόνο τοπικά στο ανατολικά και νότια του Αιγαίου θα έχουν ένταση μέχρι τα 6 μποφόρ.  

Το Σαββατοκύριακο οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν εκ νέου φτάνοντας τοπικά και τα 7 μποφόρ, ενώ αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Μακεδονία, την Θεσσαλία και Ήπειρο τις απογευματινές κυρίως ώρες.  Η θερμοκρασία θα αρχίσει ελαφρά να δροσίζει από τα ανατολικά.


Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος