Ο καιρός με την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου: Εβδομάδα με έντονα καιρικά φαινόμενα – Πού χρειάζεται προσοχή

Απότομη αλλαγή του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά, που θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή. Κατά τόπους τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά, με μεγάλα ποσοστά βροχόπτωσης και πάλι να αναμένονται στην κεντρική και δυτική Ελλάδα. Σταδιακή υποχώρηση της κακοκαιρίας προβλέπεται από τα βόρεια και δυτικά από την Πέμπτη.  

Την Δευτέρα οι βροχές θα ξεκινήσουν από την δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου, και βαθμιαία θα επεκταθούν στα κεντρικά ηπειρωτικά μέχρι την βόρεια Πελοπόννησο. Τοπικά θα εκδηλωθούν καταιγίδες με μεγάλα ύψη βροχής. Οι περιοχές με την μεγαλύτερο βαθμό έντασης θα είναι η Θεσσαλία,  (Καρδίτσα και Λάρισα), η Ήπειρος, η κεντρική  και δυτική Στερεά Ελλάδα και το Ιόνιο. Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο τοπικά θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα αρχίσει να σημειώνει πτώση σε όλη τη χώρα με το θερμόμετρο μέχρι τους 29 με 30 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 32 με 33 βαθμούς στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Στην Αττική θα έχει συννεφιά που κατά διαστήματα θα είναι πιο πυκνή, ενώ δεν αποκλείονται τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μεταβλητοί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχει αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα, ενώ από το μεσημέρι και μετά θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.  Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μεταβλητοί και η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα και νησιωτική χώρα εκτός από την ανατολική Μακεδονία, την Θράκη και τα νησιά του ανατολικού και νότιου Αιγαίου. Μεγάλα ύψη βροχής αναμένονται στην Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία, Μαγνησία, τα νησιά του Ιονίου και την Στερεά Ελλάδα.  Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα ενισχυθούν σημαντικά φτάνοντας τοπικά τα 7 μποφόρ στο κεντρικό και βόρειο τμήμα από βορειοανατολικές διευθύνσεις, ενώ και στο Ιόνιο θα έχει ανατολικούς ανέμους στα 4 με 6 μποφόρ. Η ατμόσφαιρα αισθητά πιο δροσερή δεν θα ξεπερνά τους 25 με 28 βαθμούς στα κεντρικά και δυτικά και μόνο στα ανατολικά θα φτάνει τους 28 με 30 βαθμούς.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη θα συνεχιστούν οι ισχυρές βροχοπτώσεις στην κεντρική και δυτική Ελλάδα, όπως και την Πελοπόννησο, Ενώ σταδιακά θα αρχίσουν να επηρεάζονται και τα νησιά του Αιγαίου. Από την Παρασκευή φαίνεται να βελτιώνεται ο καιρός σε αρκετές περιοχές, με την θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο.


Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος