Ο καιρός με την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου: Έρχεται κακοκαιρία με βροχές και ισχυρό παγετό

Σήμερα Πέμπτη θα έχει αρκετό ήλιο σε όλη την χώρα και κάποιες πρόσκαιρες τοπικές βροχές στη δυτική Ελλάδα και κυρίως στο Ιόνιο

Ήπιος καιρός σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευη με ανεκτό κρύο, από το Σάββατο όμως σταδιακά χαλάει με αρκετό κρύο, ισχυρό παγετό που σε κάποιες περιπτώσεις από την αρχή της επόμενης εβδομάδας ίσως να είναι και ολικός.

Την Πέμπτη θα έχει αρκετό ήλιο σε όλη την χώρα και κάποιες πρόσκαιρες τοπικές βροχές στη δυτική Ελλάδα και κυρίως στο Ιόνιο. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί που μέχρι το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους φτάνοντας τοπικά τα 6 μποφόρ. Αν και τις πρωινές και βραδινές ώρες θα έχει παγετό στα ηπειρωτικά, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο της τάξεως του ενός με 2 βαθμούς, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές το μεσημέρι.

Στην Αττική θα έχει αίθριο καιρό με ασθενείς δυτικούς ανέμους μέχρι τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχει ήλιο με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι ασθενείς μεταβλητοί με τάση ενίσχυσης το βράδυ. Το θερμόμετρο στη πόλη θα δείξει τους 4 με 13 βαθμούς Κελσίου.

Τη Παρασκευή οι βροχές θα είναι πιο εντοπισμένες στα ανατολικά, στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπως και στην βορειοδυτική Ελλάδα. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην δυτική Μακεδονία και Ήπειρο που γρήγορα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχει ηλιοφάνεια με τους βόρειους ανέμους να ενισχύονται στα πελάγη φτάνοντας τοπικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς σημαντικές αλλαγές αλλά σε παρόμοια επίπεδα. Προσοχή χρειάζεται και πάλι στα ηπειρωτικά και κυρίως στην βόρεια Ελλάδα με τον παγετό.

Το Σάββατο οι βροχές θα ενταθούν σε ισχύ και σε έκταση. Θα βρέξει σχεδόν σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα αρχικά και από το μεσημέρι στα νησιά του Αιγαίου. Παράλληλα αναμένονται πιο οργανωμένες χιονοπτώσεις στην Μακεδονία, την ραχοκοκαλιά της Ηπείρου και την κεντρική και Στερεά Ελλάδα, κυρίως σε ορεινές περιοχές.

Την Κυριακή οι βροχές θα επιμείνουν στα νησιά του Αιγαίου, την ανατολική Στερεά και ανατολική Πελοπόννησο. Τα χιόνια φαίνεται πως θα κατέβουν νοτιότερα και θα απασχολήσουν ίσως την Εύβοια, τα ορεινά της ανατολικής Στερεάς και την Κρήτη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, ειδικά την Κυριακή ρίχνοντας το θερμόμετρο σε χαμηλότερα επίπεδα από τις μέσες ημερήσιες τιμές της εποχής. Ο παγετός θα είναι εξαιρετικά ισχυρός και το κρύο φαίνεται πως θα έχει διάρκεια.

Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος