Ο καιρός με την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου: Αστάθεια στα δυτικά με τοπικές βροχές – Ηλιοφάνεια στην υπόλοιπη χώρα

Ξεκινάει η αστάθεια του καιρού σταδιακά από τα νησιά του Ιονίου με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα θα συνεχιστεί η καλοκαιρία μέχρι και την Πέμπτη όπου αναμένεται να δροσίσει ελαφρά η ατμόσφαιρα και να μυρίσει και πάλι βροχή σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής κυρίως Ελλάδας.

Σήμερα Τρίτη από νωρίς το πρωί αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου και τα ορεινά κυρίως της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχει ηλιοφάνεια με λίγες παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές κυρίως ώρες. Δυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν στα πελάγη με ένταση μέχρι 5 μποφόρ, με εξαίρεση το βόρειο Αιγαίο όπου θα πνέουν ασθενείς νότιοι άνεμοι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση μόνο στα δυτικά μέχρι τους 33 βαθμούς, στα κεντρικά οι υψηλότερες και πάλι μέχρι τους 37 βαθμούς, ενώ στη νησιωτική χώρα μέχρι τους 32 με 34 βαθμούς.

Στην Αττική θα έχει ηλιοφάνεια, με δυτικούς ανέμους στα δυτικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στην Θεσσαλονίκη θα έχει ήλιο με λίγες νεφώσεις κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς νότιοι και η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη θα συνεχιστούν οι καλές καιρικές συνθήκες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τις τοπικές βροχές να επιμένουν στα νησιά του Ιονίου και την ηπειρωτική βορειοδυτική Ελλάδα. Οι άνεμοι θα εξακολουθήσουν να πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με ένταση μέχρι τα 5 μποφόρ, και τοπικά μέχρι τα 6 μποφόρ νότια της Πελοποννήσου και στο Μυρτώο πέλαγος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Προς το τέλος της εβδομάδας ο καιρός θα αλλάξει σε όλα τα ηπειρωτικά με τοπικές βροχές και καταιγίδες σύντομης όμως διάρκειας. Οι άνεμοι δεν θα ξεφύγουν σε ένταση από τα 6 μποφόρ, η θερμοκρασία όμως θα σημειώσει περεταίρω μικρή πτώση.

Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος