Ο καιρός με την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου: «Άρωμα» καλοκαιριού με μικρές αυξομειώσεις στους ανέμους

Με υπέροχο καιρό θα κυλήσουν οι επόμενες μέρες, χωρίς προβλήματα και καιρικές ανησυχίες μέχρι τις εκλογές.

Την Τετάρτη θα έχει αίθριο καιρό με πολύ λίγες αραιές νεφώσεις σε όλη τη χώρα. Τοπικές νεφώσεις πιο αυξημένες θα σχηματιστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, με πρόσκαιρες βροχές να εκδηλώνονται μέσα στην ημέρα.

Στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι άνεμοι μέχρι τα 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ στα κεντρικά και νότια τμήματα, ενώ στο Ιόνιο οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μεταβλητοί. Η ατμόσφαιρα θα ζεστάνει ελαφρώς φτάνοντας τους 26 με 30 βαθμούς τοπικά στα δυτικά και στο νότιο Αιγαίο. 

Στην Αττική η ημέρα θα είναι ηλιόλουστη, οι άνεμοι θα είναι βόρειοι  στα 3 με 5 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά ίσως και 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχει ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μεταβλητοί και η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη θα επικρατήσει ο ήλιος σε όλη τη χώρα με κάποιες παροδικές νεφώσεις στα βόρεια ορεινά, που μπορεί να δώσουν ασθενείς τοπικές μπόρες. Οι άνεμοι σε μικρή εξασθένηση δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ στο Αιγαίο και τα 4 στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα, μέχρι τους 25 με 29 βαθμούς και τοπικά έως και 30 βαθμούς.

Στο τελείωμα της εβδομάδας θα συνεχιστούν οι άριστες καιρικές συνθήκες, με αρκετό ήλιο και λίγο πιο ενισχυμένους ανέμους την Παρασκευή και το Σάββατο στο Αιγαίο που όμως δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ τοπικά.


Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος