Ο καιρός με την Ε. Κατιρτζόγλου: Σταδιακή βελτίωση – Ανοιξιάτικο το τριήμερο της Πρωτομαγιάς

Η ατμοσφαιρική διαταραχή έκανε γρήγορο πέρασμα και ήδη ο καιρός έχει αρχίσει να βελτιώνεται σε όλη τη χώρα. Από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή οι καιρικές συνθήκες θα είναι εξαιρετικές, με λίγες μόνο βροχές τοπικού χαρακτήρα. Την Πρωτομαγιά αναμένονται κάποιες βροχές στα κεντρικά ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες.


Την Πέμπτη θα είναι σε εξέλιξη από νωρίς το πρωί βροχές και κατά τόπους καταιγίδες στα νησιά του κεντρικού και ανατολικού Αιγαίου. Στα δυτικά και βόρεια ο καιρός σταδιακά θα βελτιώνεται, όμως από το μεσημέρι και μετά αναμένονται εκ νέου βροχές στα κεντρικά ηπειρωτικά. Οι βόρειοι άνεμοι θα επικρατήσουν στα πελάγη με τάση ενίσχυσης φτάνοντας τοπικά τα 6 με 7 μποφόρ στο κεντρικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία σε μικρή περεταίρω πτώση θα κυμανθεί μέχρι τους 18 με 20  βαθμούς.

Στην Αττική θα έχει ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις πιο αυξημένες το μεσημέρι με μικρή πιθανότητα για τοπικές μπόρες. Οι άνεμοι  θα είναι βόρειοι στα 3 με 5 μποφόρ και τοπικά μέχρι τα 6 στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.



Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις με ήλιο με πιθανότητα για τοπικές βροχές στα γύρω ορεινά και την Χαλκιδική. Οι άνεμοι στην πόλη θα πνέουν στα 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή θα έχει αίθριο καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις πιο αυξημένες μόνο στην ανατολική  Πελοπόννησο και την Κρήτη που δεν αποκλείονται ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέχρι τα 5 μποφόρ στο Ιόνιο, ενώ στο Αιγαίο οι εντάσεις θα φτάνουν τοπικά τα 6 με 7 μποφόρ στα κεντρικά και νότια τμήματα. Η θερμοκρασία μέχρι τους 18 με 20 βαθμούς στα ανατολικά και τους 22  βαθμούς στα ηπειρωτικά.


Το τριήμερο της Πρωτομαγιάς ο καιρός θα είναι αρκετά καλός με εξαίρεση την 1η Μάη που θα έχει περισσότερη συννεφιά και βροχές στα κεντρικά ηπειρωτικά από το μεσημέρι και μετά.

Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος