Ο καιρός με την Ε. Κατιρτζόγλου: Νοτιάδες με σκόνη, άνοδος της θερμοκρασίας αλλά και βροχές


Αλλάζει το σκηνικό του καιρού σε πιο υγρό και θερμό. Οι ισχυροί νοτιάδες στο Ιόνιο φέρνουν και αφρικανική σκόνη, που με την παράλληλη εξασθένηση των βοριάδων ανεβάζουν το θερμόμετρο κοντά στους 25 με 27 βαθμούς.

Οι βροχές όμως στα βόρεια και δυτικά επιμένουν, όπου την Κυριακή και την Τρίτη θα είναι περισσότερες, ρίχνοντας πρόσκαιρα την Τρίτη και πάλι για λίγο την θερμοκρασία.

Την Κυριακή θα έχει λίγες νεφώσεις με ήλιο, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια όμως θα είναι πιο πυκνές όπου και αναμένονται τοπικές βροχές. Οι νοτιάδες στο Ιόνιο θα ενισχυθούν φτάνοντας τοπικά τα 7 μποφόρ, ευνοώντας και τη μεταφοράς σκόνης στα νοτιοδυτικά. Στο Αιγαίο οι βόρειοι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν, ανεβάζοντας τοπικά τη θερμοκρασία στα νότια, κεντρικά και δυτικά μέχρι τους 24 με 26 βαθμούς.


Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις με ήλιο. Μικρή μόνο πιθανότητα για ελαφριά βροχή κυρίως στα βόρεια μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μεταβλητοί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχει νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και σταδιακή βελτίωση στη συνέχεια. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς νοτιοανατολικοί και η θερμοκρασία στην πόλη από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα οι βροχές θα είναι λίγες και εντοπισμένες στα βόρεια και δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχει καλό καιρό με τους βοριάδες να εξασθενούν στο Αιγαίο ανεβάζοντας ακόμη λίγο τη θερμοκρασία. Στο Ιόνιο όμως οι νοτιάδες θα επιμείνουν στα 5 με 7 μποφόρ, ευνοώντας τη μεταφορά σκόνης στα νοτιοδυτικά.


Την Τρίτη ο καιρός θα παρουσιάσει μια πρόσκαιρη επιδείνωση με περισσότερη συννεφιά αλλά και σκόνη και τοπικές βροχές και καταιγίδες σε όλα τα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι σταδιακά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς μέχρι τα 6 μποφόρ.

Η ατμόσφαιρα θα δροσίσει, ξεκινώντας και πάλι την ανοδική του πορεία ο υδράργυρος από την Τετάρτη καθώς θα υποχωρούν τα φαινόμενα και θα επικρατεί ο ήλιος.

Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος