Ο καιρός με την Ε. Κατιρτζόγλου: Καιρική αστάθεια διαρκείας (video)

Σταθερότητα διαρκείας στην καιρική αστάθεια που επιμένει για μέρες στην χώρα μας. Για άλλες τουλάχιστον 5 μέρες θα διατηρηθούν οι ίδιες καιρικές συνθήκες στην χώρα μας με μεσημεριανές μπόρες, διαστήματα συννεφιάς αλλά και ηλιοφάνειας και το θερμόμετρο στους 25 με 28 βαθμούς.

Την Κυριακή  θα έχει λίγες νεφώσεις με ήλιο αρχικά σε όλη τη χώρα εκτός από την κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία όπου δεν αποκλείονται τοπικές βροχές όπως και στα Δωδεκάνησα. Από το μεσημέρι και μετά και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα αυξηθούν τα νέφη και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο κεντρικό Αιγαίο έως τα 6 μποφόρ και νοτιότερα ανατολικοί. Η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 28 βαθμούς στα κεντρικά και τους 25 στην νησιωτική χώρα. 

Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις με ήλιο και μικρή πιθανότητα για σύντομες ασθενείς απογευματινές μπόρες στα βόρεια και δυτικά του νομού. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στα 4 με 5 μποφόρ και τοπικά έως 6 μποφόρ στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχει νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα είναι ασθενείς  μεταβλητοί και η θερμοκρασία στην πόλη από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Την Δευτέρα από νωρίς θα έχει τοπικές βροχές ίσως και καταιγίδες στη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία και στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχει ηλιοφάνεια με νεφώσεις πιο αυξημένες από το μεσημέρι και μετά που προβλέπονται και πάλι βροχές σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα, όπου κατά τόπους μπορεί να είναι πιο ισχυρές στα δυτικά.  Οι άνεμοι ασθενείς και μόνο στο Αιγαίο βόρειοι μέχρι τα 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει σταθερή μέχρι τους 24 με 27 βαθμούς.

Την Τρίτη και την Τετάρτη, θα συνεχιστεί ο άστατος καιρός με τις βροχές να εκδηλώνονται στα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές ώρες, έχοντας μεγάλα ανοίγματα ηλιοφάνειας τις υπόλοιπες ώρες. Οι θάλασσες θα παραμείνουν ήρεμες και η θερμοκρασία σταθερή. Από την Πέμπτη το βράδυ θα αρχίσουν να περιορίζονται σταδιακά οι βροχές και να έρχεται το καλοκαίρι από το τέλος της νέας εβδομάδας.

Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος