Ο καιρός με την Ε. Κατιρτζόγλου: Εβδομάδα που θα θυμίζει άνοιξη, με αρκετό ήλιο, υψηλές θερμοκρασίες και ήπιους ανέμους

Θα μυρίσει άνοιξη αυτήν την εβδομάδα καθώς ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 20 βαθμούς σε αρκετές περιοχές. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν αφήνοντας ένα ευχάριστο βοριαδάκι και ο ήλιος αρκετός με κάποιες σποραδικές βροχές στα μέσα της εβδομάδας.

Την Δευτέρα θα έχει ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα με παροδικές νεφώσεις πιο αυξημένες από το μεσημέρι και μετά. Παροδικές νεφώσεις και τοπικές βροχές αναμένονται και στην Κρήτη στα ανατολικά κυρίως του νησιού. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι τοπικά μέχρι τα 6 μποφόρ στο Αιγαίο με τάση εξασθένησης. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο, φτάνοντας τους 19 με 21 βαθμούς.

Στην Αττική θα έχει ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις από το μεσημέρι και μετά. Οι άνεμοι ασθενείς βόρειοι μέχρι τα 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος με ασθενείς μεταβλητούς ανέμους. Το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.Την Τρίτη αναμένονται πιο αυξημένες νεφώσεις στα δυτικά όπου αναμένονται σποραδικές βροχές ίσως και καταιγίδες, αρχικά στη δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο και στην συνέχεια στα κεντρικά.  Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι  ασθενείς μέχρι τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία μέχρι τους 19 με 20 βαθμούς, με μικρή πτώση στα βορειοδυτικά.

Την Τετάρτη το πρωί θα συνεχιστούν σποραδικές τοπικές βροχές στα κεντρικά και τα νησιά του Αιγαίου που γρήγορα όμως θα υποχωρήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί και θα κυλήσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας με καλοκαιρία και ζέστη.

Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος