Ο καιρός με την Ε. Κατιρτζόγλου: Επιδείνωση με χειμωνιάτικο σκηνικό για δύο ημέρες

Σημαντική αλλαγή του καιρού για 48 ώρες με ισχυρούς ανέμους, χιόνια στα ορεινά και απότομη πτώση της θερμοκρασίας κατά 5 με 8 βαθμούς. Γρήγορη βελτίωση από την Τετάρτη το μεσημέρι με το κρύο όμως να παραμένει μέχρι και την Πέμπτη.

Σήμερα Τρίτη νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από νωρίς στα δυτικά και ανατολικά που γρήγορα μέχρι το μεσημέρι θα γενικευτούν σε όλη τη χώρα, με εξαίρεση την κεντρική Μακεδονία. Ασθενής χιονόπτωση αναμένεται στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, ενώ το βράδυ μπορεί να χιονίσει και στην ορεινή Θεσσαλία και Εύβοια.

Οι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά στρεφόμενοι σε βόρειους στα 6 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ, εκτός από το Μητρώο και κρητικό πέλαγος που θα πνέουν δυτικοί- βορειοδυτικοί άνεμοι στα 6 με 7 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα πιο αισθητή στη βόρεια Ελλάδα, με το θερμόμετρο μέχρι τους 10 με 14 βαθμούς, ενώ στα κεντρικά και νότια θα φτάσει μέχρι τους 16 με 19 βαθμούς.

Στην Αττική θα έχει αυξημένες νεφώσεις και βροχές από το μεσημέρι και μετά. Οι άνεμοι αρχικά θα είναι δυτικοί στα 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ και στην συνέχεια θα στραφούν σε βόρειους.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις με ήλιο, μόνο τις πρωινές ώρες θα έχει τοπικές βροχές. Στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι στα 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη θα συνεχιστούν οι βροχές στα ανατολικά και νότια τις πρωινές ώρες. Λίγα χιόνια μπορεί να πέσουν στα ορεινά της Εύβοιας και της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχει ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι στα πελάγη θα εξασθενήσουν πέφτοντας στα 5 με 6 μποφόρ με εξαίρεση το Καρπάθιο πέλαγος που θα επικρατούν βοριάδες στα 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περεταίρω πτώση, μέχρι τους 14 με 15 βαθμούς.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τους ανέμους ασθενείς από νότιες κυρίως διευθύνσεις. Η θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο θα φτάσει την Παρασκευή σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, τις πρωινές ώρες όμως της Πέμπτης στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος