Ο καιρός με την Ε. Κατιρτζόγλου: Αστάθεια με διάρκεια

Με εναλλαγές στο καιρό, από συννεφιά σε βροχή αλλά και λίγο ήλιο θα κυλήσει ο καιρός μέχρι και το τέλος της εβδομάδας. Μέχρι την Παρασκευή πιο πολύ συννεφιά και τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά, ενώ το Σαββατοκύριακο θα έχει πιο περιορισμένες βροχές, περισσότερο ήλιο αλλά ισχυρούς ανέμους. Η ατμόσφαιρα σταδιακά θα αρχίσει να ζεσταίνεται, με την επόμενη εβδομάδα να φαίνεται με καλύτερο καιρό. 


Την Πέμπτη προβλέπονται τοπικές βροχές κατά τόπους και καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά κυρίως ορεινά από το πρωί. Τα φαινόμενα γρήγορα θα επεκταθούν και στα κεντρικά και νότια και μέχρι το βράδυ και στα νησιά του Αιγαίου. Μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας θα έχει στα ανατολικά και από το απόγευμα στα δυτικά. Οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν στο Αιγαίο φτάνοντας τοπικά τα 7 μποφόρ και στο Ιόνιο από νότιες πλέον διευθύνσεις μέχρι τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε παρόμοια επίπεδα μέχρι τους 19 με 22 βαθμούς σε όλη τη χώρα.

Στην Αττική θα έχει παροδικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για τοπικές βροχές στα βόρεια και δυτικά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.


Στην Θεσσαλονίκη θα έχει νεφώσεις πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μεταβλητοί και η θερμοκρασία από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.


Την Παρασκευή ο καιρός θα παρουσιάσει μια πρόσκαιρη βελτίωση με λιγότερες βροχές, παροδικές νεφώσεις και περισσότερη ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά φτάνοντας τοπικά τα 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα αρχίσει να σημειώνει μικρή άνοδο στα δυτικά.  

Το Σάββατο και την Κυριακή θα συνεχιστούν οι τοπικές βροχές αλλά με περισσότερα ανοίγματα ηλιοφάνειας, οι άνεμοι όμως στα πελάγη θα επιμείνουν συγκρατώντας ελαφρά την θερμοκρασία που όμως και πάλι θα παρουσιάσει μια μικρή άνοδο.

Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος