Ο καιρός με την Ε. Κατιρτζόγλου: Απότομη αλλαγή σκηνικού με δύσκολες μέρες μέχρι και την Τετάρτη

Σημαντική επιδείνωση του καιρού της Δευτέρα με ισχυρές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα. Μεγάλα ύψη βροχής αναμένονται στην Κεντρική, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από την Τετάρτη το βράδυ από τα βόρεια.

Την Δευτέρα αναμένεται απότομη αλλαγή του καιρού, αρχικά με αρκετή συννεφιά και βροχές στη βόρεια Ελλάδα. Μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα έχουν επεκταθεί στα κεντρικά και από το απόγευμα και αργά το βράδυ τα νοτιότερα τμήματα.

Κατά τόπους τα φαινόμενα θα είναι έντονα ενώ οι άνεμοι θα είναι ισχυροί από βορειοανατολικές διευθύνσεις όπου τοπικά θα φτάνουν τα 7 μποφόρ στα πελάγη αλλά και στα ηπειρωτικά, και μέχρι τα 6 μποφόρ στα νότια. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει κατακόρυφη πτώση, με τις μέγιστες να μην ξεπερνούν τους 28 με 30 βαθμούς.

Στην Αττική από νωρίς θα έχει αυξημένες νεφώσεις και από το μεσημέρι και μετά αναμένονται βροχές.  Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 μέχρι 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη προβλέπονται βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέχρι τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη η κακοκαιρία θα συνεχιστεί με βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς βορειοανατολικούς ανέμους μέχρι τα 6 μποφόρ στο σύνολο της χώρας και τοπικά μέχρι τα 7 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο. Περισσότερη προσοχή χρειάζεται στην Κεντρική, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περεταίρω πτώση δροσίζοντας αισθητά την ατμόσφαιρα.

Την Τετάρτη σταδιακά τα φαινόμενα θα αρχίσουν να υποχωρούν από το βράδυ.

Την Πέμπτη θα αρχίσει να παρουσιάζει βελτίωση ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, οι άνεμοι όμως θα επιμείνουν με υψηλές εντάσεις στο Αιγαίο.

Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος