Καιρός: Καλοκαιρινός την Κυριακή, βροχερός από Δευτέρα

Καλοκαιρία με ηλιοφάνεια και εξασθένηση των ανέμων προβλέπεται την Κυριακή, σύμφωνα με την μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Αναστασία Τυράσκη.

Ωστόσο από τη Δευτέρα και όλη την επόμενη εβδομάδα διαδοχικά συστήματα καιρού θα επηρεάσουν τη χώρα, φέρνοντας αρκετές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές. Νοτιάδες θα επικρατήσουν κατά διαστήματα και η θερμοκρασία δεν προβλέπεται να μεταβληθεί σημαντικά.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα, με ηλιοφάνεια και λίγα μόνο σύννεφα, κυρίως στην Κρήτη. Από το βράδυ όμως στα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές.

Το πρωί και τη νύχτα η υγρασία θα είναι αυξημένη και η ορατότητα τοπικά περιορισμένη στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί και βαθμιαία νότιοι 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι έως 5 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο, γρήγορα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 17 βαθμούς, στα δυτικά και τα Δωδεκάνησα τους 20 και στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγα σύννεφα κυρίως το πρωί. Οι άνεμοι αρχικά βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 με 6 μποφόρ, γρήγορα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, 3 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο στα ανατολικά και νότια.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος ΕΜΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος