Ο καιρός με την Αναστασία Τυράσκη: Ζέστη και καταιγίδες στα βόρεια (video)

Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, που κατά τόπους θα φτάνουν τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου, θα διατηρηθούν και την Τετάρτη, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Από την Πέμπτη η θερμοκρασία σταδιακά θα υποχωρήσει και θα εκδηλωθούν καταιγίδες στα βόρεια, κυρίως στη Μακεδονία.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με παροδικές αραιές νεφώσεις στα κεντρικά και τα βόρεια τμήματα της χώρας. Από το μεσημέρι οι νεφώσεις στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 29 με 32 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια, με τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι, και πιθανώς τοπικές μπόρες. Οι άνεμοι ασθενείς, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή στα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις απογευματινές ώρες στη Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, παραμένοντας ωστόσο σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Το Σάββατο και την Κυριακή προβλέπεται καλοκαιρία και βόρειοι άνεμοι έως 5 με 6 μποφόρ στα πελάγη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα ηπειρωτικά και θα κυμανθεί στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος