Ο καιρός με την Αναστασία Τυράσκη: Υψηλές θερμοκρασίες και την Τετάρτη, πτώση της θερμοκρασίας από την Πέμπτη

Υψηλές θερμοκρασίες που κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα φτάνουν τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου αναμένονται την Τετάρτη, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Παράλληλα στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί αστάθεια με τοπικές μπόρες τις θερμές ώρες της ημέρας. Την Πέμπτη προβλέπονται τοπικές μπόρες αλλά και υποχώρηση της θερμοκρασίας. Επίσης θα ενισχυθούν οι βοριάδες σε όλο το Αιγαίο και θα διατηρηθούν πολύ ισχυροί έως και το σαββατοκύριακο, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση στα ανατολικά τμήματα της χώρας.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και κυρίως στα βόρεια το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι στα ηπειρωτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στο Ιόνιο το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί έως 4 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο βόρειοι 4 με 5 και στα νοτιοανατολικά 6 πρόσκαιρα το απόγευμα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φτάσει κατά τόπους τους 40 με 42 βαθμούς, στη νησιωτική χώρα τους 36 με 38 και στις Κυκλάδες τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν το μεσημέρι – απόγευμα και πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στα βόρεια. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου, στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αρχικά αίθριος καιρός, όμως βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες ή καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Πελοπόννησο. Οι άνεμοι βορείων διευθύνσεων, 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και οι μέγιστες τιμές της θα φτάσουν τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος ΕΜΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος