Ο καιρός με την Αναστασία Τυράσκη: Υποχωρεί ο καύσωνας από την Παρασκευή – η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες (video)

Ιδιαίτερα υψηλές θα διατηρηθούν οι θερμοκρασίες την Πέμπτη, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Αισθητή υποχώρηση της θερμοκρασίας αναμένεται την Παρασκευή στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και το Σάββατο σε ολόκληρη τη χώρα, οπότε οι μέγιστες τιμές θα πέσουν κάτω από τους 38 βαθμούς Κελσίου. Νέα άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, οπότε η θερμοκρασία προβλέπεται να φτάσει εκ νέου τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις από νωρίς το απόγευμα στα ηπειρωτικά και το βόρειο Ιόνιο και πιθανώς τοπικές μπόρες στα ορεινά. Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί έως 5 μποφόρ, στα κεντρικά και νότια θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 40 με 42 και τοπικά στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο τους 43 με 45 βαθμούς. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 38 με 41, στην Κρήτη τους 43 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και από νωρίς το απόγευμα νοτιοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 43 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος ο καιρός, με τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα. Οι άνεμοι νότιοι 3 με 4 και το απόγευμα έως 5 μποφόρ, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 40 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή στα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές μπόρες και καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος ο καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα δυτικά και βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 38 βαθμούς, στα ανατολικά και νότια θα φτάσει τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος ΕΜΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος