Ο καιρός με την Αναστασία Τυράσκη: Βροχές το σαββατοκύριακο, πτώση της θερμοκρασίας από την Κυριακή (video)

Περισσότερο φθινοπωρινό θα γίνει σταδιακά το σκηνικό του καιρού από την Παρασκευή, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Την Παρασκευή και το Σάββατο στη δυτική Ελλάδα θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ οι άνεμοι θα είναι νοτίων διευθύνσεων και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Την Κυριακή όμως οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες και θα ενισχυθούν, ενώ οι βροχές θα επεκταθούν σε αρκετές περιοχές της χώρας. Η θερμοκρασία στα κεντρικά και βόρεια θα σημειώσει πτώση, που τη Δευτέρα θα γίνει αισθητή σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς οι μέγιστες τιμές αναμένεται να φτάνουν τους 20 βαθμούς Κελσίου μόνο στα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές που από το βράδυ στο Ιόνιο θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ηλιοφάνεια με λίγα μόνο σύννεφα. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι στα νότια δυτικοί και στην υπόλοιπη χώρα νότιοι νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 20 με 24 και στα νότια έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγα μόνο σύννεφα και τοπικά περιορισμένη ορατότητα νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι ασθενείς, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά, με πιθανότητα τοπικών βροχών. Οι άνεμοι στα νότια δυτικοί και στην υπόλοιπη χώρα νότιοι, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος ΕΜΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος