Ο καιρός με την Αναστασία Τυράσκη: Βροχές την Παρασκευή, βελτίωση το σαββατοκύριακο (video)

Νεφώσεις και τοπικές βροχές σε αρκετές περιοχές προβλέπονται την Παρασκευή, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Οι βόρειοι άνεμοι βαθμιαία θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Το Σάββατο όμως σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα βελτιωθεί, ενώ οι βοριάδες θα παραμείνουν ενισχυμένοι. Την Κυριακή θα επικρατήσει καλοκαιρία, με αρκετή ηλιοφάνεια σχεδόν σε όλη τη χώρα και σημαντική εξασθένηση των ανέμων. Τη Δευτέρα προβλέπεται νέα μεταβολή του καιρού με αρκετές βροχές και καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα, που από το απόγευμα θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο, ενώ οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιάδες και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία δεν προβλέπεται να μεταβληθεί σημαντικά.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ιονίου, την Πελοπόννησο και την Κρήτη. Από το απόγευμα στα βόρεια τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία βόρειοι, στο Ιόνιο τοπικά 5 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά βορείων διευθύνσεων, 4 με 6 και από το απόγευμα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 15 βαθμούς, στα δυτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 19 με 20 και στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, η θερμοκρασία από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο στην Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως το πρωί. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες και πιθανώς λίγες βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο. Οι άνεμοι βόρειοι, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο στα βόρεια.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος ΕΜΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος