Ο καιρός με την Αναστασία Τυράσκη: Βροχές στα ανατολικά και φθινοπωρινές θερμοκρασίες (video)

Φθινοπωρινό προβλέπεται το σκηνικό του καιρού την Πέμπτη σε αρκετές περιοχές, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ανατολικά τμήματα της χώρας, με τα μεγαλύτερα ποσά βροχόπτωσης να αναμένονται στις Σποράδες και την Εύβοια. Οι βόρειοι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε σχετικά χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Ωστόσο την Παρασκευή και το σαββατοκύριακο προβλέπεται ξανά καλοκαιρία, με ηλιοφάνεια, εξασθένηση των ανέμων και άνοδο της θερμοκρασίας.

Την Πέμπτη στα ανατολικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά. Βαθμιαία από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί. Στα δυτικά γενικά αίθριος ο καιρός, με τοπικές νεφώσεις και βροχές στην Πελοπόννησο μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα είναι βορείων διευθύνσεων, 4 με 6, στο Αιγαίο τοπικά 7 και στα Δωδεκάνησα πιθανώς έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα φτάσει τους 22 και στην υπόλοιπη χώρα τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και από το μεσημέρι σταδιακή βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια, με παροδικές νεφώσεις κυρίως το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγα μόνο σύννεφα στα βορειοανατολικά και το πρωί στην Πελοπόννησο και την Κρήτη. Οι άνεμοι βορείων διευθύνσεων, 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος ΕΜΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος