Ο καιρός με την Αναστασία Τυράσκη: Βροχές, καταιγίδες και ενισχυμένοι άνεμοι (video)

Βροχερός προβλέπεται ο καιρός τις επόμενες ημέρες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ .

Την Τετάρτη και την Πέμπτη θα βρέξει κυρίως στα ανατολικά και τα νότια, θα ενισχυθούν οι βοριάδες στα 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Την Παρασκευή, το σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς έως 7 με 8 μποφόρ στα πελάγη, θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν κυρίως τη δυτική Ελλάδα και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, κυρίως στα νότια.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα τις πρωινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, σταδιακά όμως από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία έως 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο έως 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 14 βαθμούς, στα δυτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 19 με 20 και στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και νωρίς το πρωί σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες και στα παραθαλάσσια πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι βόρειοι και βαθμιαία ανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια, καθώς και εκ νέου από το βράδυ στα δυτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο έως 7 με 8 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 και στα νότια έως 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος ΕΜΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος