Ο καιρός με την Αναστασία Τυράσκη: Βροχερός έως το τέλος της εβδομάδας (video)

Διαδοχικά καιρικά συστήματα που θα φέρουν βροχές προβλέπεται να επηρεάσουν τη χώρα μας έως το τέλος της εβδομάδας, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός προβλέπεται άστατος, με αρκετές νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες, αλλά και διαστήματα πρόσκαιρης βελτίωσης. Την Πέμπτη και την Παρασκευή προβλέπεται νέα σημαντική επιδείνωση του καιρού, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν σχεδόν όλη τη χώρα. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται το σαββατοκύριακο.

Την Τρίτη προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά, όμως μετά το μεσημέρι και από τα δυτικά βαθμιαία θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα περιοριστούν στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι στα δυτικά και βόρεια θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα νότια έως 7 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 18 βαθμούς, στα Δωδεκάνησα τους 24 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 20 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, και σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανώς ισχυρές, που από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες νωρίς το πρωί στο ανατολικό Αιγαίο και εκ νέου από το απόγευμα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί και από το απόγευμα νότιοι, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί περίπου στα ίδια επίπεδα.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος ΕΜΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος