Ο καιρός με την Αναστασία Τυράσκη: Βελτιωμένος με νοτιάδες και άνοδο της θερμοκρασίας (video)

Βελτιωμένος προβλέπεται ο καιρός στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Αρκετή ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στις περισσότερες περιοχές έως και τα τέλη της εβδομάδας, με αραιές νεφώσεις και σχεδόν χωρίς καθόλου βροχές. Οι άνεμοι θα είναι νοτίων διευθύνσεων, στο Ιόνιο θα φτάνουν πρόσκαιρα τα 6 με 7 μποφόρ, όμως στην υπόλοιπη χώρα η έντασή τους θα είναι χαμηλότερη, ενώ το σαββατοκύριακο στα ανατολικά θα στραφούν σε βοριάδες. Η υγρασία προβλέπεται γενικά αυξημένη και τις πρωινές και νυχτερινές ώρες θα σχηματίζεται κατά τόπους ομίχλη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και προβλέπεται στα κεντρικά και νότια να ξεπεράσει τους 25 και να φτάσει τοπικά τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές, βαθμιαία όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με λίγες παροδικές νεφώσεις κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Η υγρασία θα είναι αυξημένη και τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους θα σχηματιστεί ομίχλη. Οι άνεμοι αρχικά ασθενείς και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί έως 5 μποφόρ, βαθμιαία θα γίνουν νότιοι, 3 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 21, στην Κρήτη τους 25 και στην υπόλοιπη χώρα τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι δυτικοί και βαθμιαία νότιοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και κατά τόπους θα σχηματιστεί ομίχλη. Οι άνεμοι ασθενείς και βαθμιαία νότιοι 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη προβλέπεται σε όλη τη χώρα ηλιοφάνεια, με αραιές νεφώσεις, τοπικά πιο πυκνές στη Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο. Το πρωί και τη νύχτα θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη. Οι άνεμοι νότιοι, 3 με 5 και στο Ιόνιο έως 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο ακόμα.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος ΕΜΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος