Ο καιρός με την Αναστασία Τυράσκη: Τρίτο κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Το τρίτο στη σειρά κύμα κακοκαιρίας των τελευταίων ημερών επηρεάζει τη χώρα μας από το απόγευμα της Κυριακής, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται να εκδηλωθούν τις βραδινές ώρες της Κυριακής στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, την Πελοπόννησο κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματά της, τη Θεσσαλία και βαθμιαία στη Μακεδονία και τη Θράκη. Θυελλώδεις νοτιάδες εντάσεως τοπικά 7 με 8 μποφόρ θα επικρατήσουν στα πελάγη.

Τη Δευτέρα τα φαινόμενα θα συνεχιστούν, ενώ σταδιακή βελτίωση του καιρού προβλέπεται από την Τρίτη, οπότε οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το ανατολικό Αιγαίο, όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά, κυρίως στα δυτικά. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, κυρίως από το απόγευμα. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί θα φτάσουν τα 7 με 8 και πιθανώς 9 μποφόρ στα πελάγη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 18 βαθμούς, στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 22 με 25 και στην υπόλοιπη χώρα τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου, με την ελάχιστη να σημειώνεται αργά το βράδυ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη αρχικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Βαθμιαία όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί και βαθμιαία βορειοδυτικοί, έως 7 με 8 και πιθανώς 9 μποφόρ στα πελάγη. Η θερμοκρασία θα πέσει.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος ΕΜΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος