Ο καιρός με την Αναστασία Τυράσκη: Τοπικές βροχές στα δυτικά και ενίσχυση των ανέμων

Φθινοπωρινά χαρακτηριστικά προβλέπεται να έχει ο καιρός αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Αρκετές νεφώσεις αναμένονται σε όλη τη χώρα, όμως θα υπάρχουν και διαστήματα ηλιοφάνειας. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στη δυτική Ελλάδα, αλλά και στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη, ωστόσο τα φαινόμενα δεν προβλέπονται ιδιαίτερα έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν ενισχυμένοι έως και την Τρίτη, ανατολικοί νοτιοανατολικοί έως 8 μποφόρ στο Ιόνιο, βόρειοι βορειοανατολικοί έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Την Τετάρτη και την Πέμπτη βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί περίπου στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, χωρίς σημαντικές μεταβολές μέσα στην εβδομάδα.

Σήμερα Δευτέρα στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα τις πρωινές ώρες, κυρίως στα νησιά του Ιονίου. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές, με λίγες τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί, έως 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί, έως 4 με 6 και στο Αιγαίο από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 16 βαθμούς, στη δυτική Ελλάδα, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 22 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές, με πιθανότητα ασθενών βροχών από το απόγευμα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος ΕΜΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος