Ο καιρός με την Αναστασία Τυράσκη: Τοπικές μπόρες και καταιγίδες στα ηπειρωτικά και άνοδος της θερμοκρασίας (video)

Ενίσχυση της αστάθειας προβλέπεται για τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Τοπικές μπόρες και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις ηπειρωτικές περιοχές, κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη προβλέπεται ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα. Όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι στα νότια θα είναι δυτικών διευθύνσεων, 3 με 5 και στα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ, στην υπόλοιπη χώρα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, θα φτάσει στα νησιά τους 28 και στα ηπειρωτικά τους 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγα σύννεφα το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι ασθενείς και το απόγευμα νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι και το απόγευμα θα είναι παροδικά αυξημένες και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες ή καταιγίδες. Οι άνεμοι ασθενείς, η θερμοκρασία από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, όμως το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες ή καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα συνεχιστούν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο.

Μετεωρολόγος: Αναστασία Τυράσκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος