Στα ύψη το θερμόμετρο το Σάββατο – Πού θα εκδηλωθούν καταιγίδες την Κυριακή (video)

Σταδιακή υποχώρηση των υψηλών θερμοκρασιών προβλέπεται τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Το Σάββατο οι μέγιστες τιμές θα σημειωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και θα φτάσουν τους 38 βαθμούς Κελσίου. Την Κυριακή και τη Δευτέρα η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και θα επανέλθει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, με τις μέγιστες τιμές να μην ξεπερνούν τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου. Ταυτόχρονα θα επικρατήσουν συνθήκες αστάθειας και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά, και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στη δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι στα δυτικά και νότια θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, στην υπόλοιπη χώρα μεταβλητοί 3 με 4 και στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα βόρειοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 38 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τους 37 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα δεν θα ξεπεράσει τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου, στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Και στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι ασθενείς και το απόγευμα νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγα μόνο σύννεφα, που το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και στα κεντρικά και βόρεια θα εκδηλωθούν μπόρες και καταιγίδες. Οι άνεμοι στα δυτικά και νότια θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, στην υπόλοιπη χώρα μεταβλητοί 3 με 4 και στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση, με τις μέγιστες τιμές να φτάνουν τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος ΕΜΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος