Ο καιρός με την Αναστασία Τυράσκη: Πτώση της θερμοκρασίας και βροχές στα ανατολικά (video)

Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας προβλέπεται τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Την Τετάρτη οι μέγιστες τιμές θα παραμείνουν σε όλη τη χώρα κάτω από τους 30 βαθμούς, ενώ την Πέμπτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε σχετικά χαμηλά για την εποχή επίπεδα και στις περισσότερες περιοχές δεν θα ξεπεράσει τους 25 βαθμούς Κελσίου. Θα επικρατήσουν ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι και θα σημειωθούν βροχές κυρίως στα ανατολικά τμήματα της χώρας. Ωστόσο την Παρασκευή και το σαββατοκύριακο προβλέπεται γενικά καλοκαιρία και εκ νέου άνοδος της θερμοκρασίας.

Την Τετάρτη στα ανατολικά ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και, κυρίως στην κεντρική Μακεδονία και το βορειοδυτικό Αιγαίο, σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγα μόνο σύννεφα. Οι άνεμοι θα είναι βορείων διευθύνσεων, 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα φτάσει τους 22 με 24 και στην υπόλοιπη χώρα τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι, οπότε πιθανώς να εκδηλωθούν και καταιγίδες. Οι άνεμοιθα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, 3 με 5 και από το βράδυ έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη στα ανατολικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Βαθμιαία από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί. Στα δυτικά γενικά αίθριος ο καιρός, με τοπικές νεφώσεις και βροχές στη δυτική Πελοπόννησο μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο ακόμη.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος ΕΜΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος