Ο καιρός με την Αναστασία Τυράσκη: Πρόσκαιρη βελτίωση την Τετάρτη, ξανά βροχές και νοτιάδες την υπόλοιπη εβδομάδα (video)

Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Τετάρτη, που όμως θα είναι πρόσκαιρη, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Από την Πέμπτη μέχρι και το τέλος της εβδομάδας προβλέπονται πάλι βροχές και ενισχυμένοι νοτιάδες. Από το απόγευμα της Πέμπτης και την Παρασκευή η χώρα θα επηρεαστεί από ένα σύστημα που θα κινηθεί γρήγορα από τα δυτικά προς τα ανατολικά και θα φέρει αρκετές βροχές κυρίως στα δυτικά. Το σαββατοκύριακο ένα εκτεταμένο βαρομετρικό χαμηλό θα σχηματιστεί στην περιοχή της Ιταλίας και θα κινηθεί αργά ανατολικά, φέρνοντας έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες κυρίως στη δυτική και βόρεια Ελλάδα και θυελλώδεις νοτιάδες στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες, όμως βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις, και λίγες βροχές το πρωί στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο και εκ νέου το βράδυ στα δυτικά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί έως 5 με 7 και το πρωί στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ, σταδιακά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 11, στο νότιο Αιγαίο τους 18 και στην υπόλοιπη χώρα τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου. Νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά θα πέσει και υπό το μηδέν.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια, με τοπικές νεφώσεις κυρίως το πρωί. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος ο καιρός, με τοπικές νεφώσεις το πρωί. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ, σταδιακά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις με βροχές που από το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα βρέξει κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί, έως 5 με 7 και πιθανώς 8 μποφόρ στα πελάγη. Η θερμοκρασία θα ανέβει.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος ΕΜΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος